Napraforgó

A napraforgó - és amit tudni érdemes róla


A napraforgó egy széles körben kedvelt, népszerű haszonnövény, melynek olaja kedvező élettani hatással bír, emiatt pedig az egyik legelterjedtebb olajnövény szinte az egész világon.

A napraforgó egyéves növény, mely nem tűri jól a fagyot - a szárazságot viszont annál inkább, ahhoz azonban, hogy megfelelő termést hozzon, csapadék kell a számára. Amikor elkezd növekedni, nagyon kevés víz is elég az öntözéséhez, mely akár az ötöde is lehet az átlagos vízigényének.

A napraforgó virágzása során vízigénye elkezd növekedni. Tányérkezdeményének kialakulása alatt legalább 40 %-ra nő, amikor pedig olaj képződik benne, ez az igény még magasabbra emelkedik. Ez azt jelenti, hogy, ha napraforgót termesztünk, fokozottan ügyelnünk kell az olajképződéskor adott vízmennyiségre.

Napraforgó, napraforgó vetőmag és napraforgó termesztés ügyében nyugodtan kereshet minket! Általános növénytermesztés és takarmánynövény termesztés esetén garantáltan tudunk Önöknek segíteni!


Napraforgó vetőmag: Vásárolja nálunk!


Minőségi vetőmagot keres? Szeretne olyan vetőmagokat elvetni, amelyek megbízható forrásból származnak, ugyanakkor kedvező áron is kínálják őket? Forduljon hozzánk bizalommal és vásároljon minőségi vetőmagokat kínálatunkból, köztük napraforgó vetőmagot is!

A napraforgó egyike a legnépszerűbb, leggyakrabban választott és termesztett növényeknek. Ez nem is véletlen, hiszen a napraforgó olajos magvat terem, mely önmagában és élelmiszerek hozzávalójaként is egészséges, hasznos táplálék, fontos vitaminforrás.

Ezen kívül a napraforgó madáreleségként is hasznos, de dísznövényként is megállja a helyét.

A napraforgó Amerikából került Európába, ahonnan a spanyol hódítók hozták el és ismertették meg az itteni emberekkel. Először csak dísznövény volt, majd felfedezték a napraforgómagoknak az emberi szervezet számára fontos olajtartalmát is.

Ebből egyértelművé válik, hogy a napraforgó vetőmagnak ott a helye minden termőföldben, hiszen értékes, és sokoldalú növény.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és rendeljen napraforgó vetőmagjaink közül!


Napraforgó vetőmagok kiváló szárazságtűréssel


Hazánk a mérsékelt övezetbe tartozik, így az ebben a szférában jellegzetes időjárás jellemző minden évszakban. Az elmúlt évek során azonban teljesen felborultak a megszokott körülmények, és olykor trópusi forróság, máskor északi hideg éri el hazánkat.

Emiatt pedig a mezőgazdaság is átalakuláson megy át, hiszen olyan vetőmagokra van szükség, melyek képesek ezeket a szélsőséges körülményeket átvészelni. A napraforgó vetőmagok mindig is közkedveltnek számítottak, hiszen a növény jellemzői ideálissá teszik a termesztést szinte bárhol a világon.

A napraforgó vetőmagok ugyanis kiemelkedő szárazságtűréssel rendelkeznek, így a hosszabb, csapadék mentesebb időszakokat is könnyűszerrel átvészelik. Gyökérzete ugyan nem nyúlik mélyen a földbe, mégis erős tartást biztosít a növénynek, így a szeles időjárásban is megállja a helyét. A túlzott nedvességet nem kedveli, azonban alkalmazkodó képességének köszönhetően ez sem okozhat számára problémát.

Ha Ön is minőségi napraforgó vetőmagot keres, tekintse meg ajánlatainkat, és keressen minket bizalommal!


Hysun 202 CL

Hysun 202 CL

HYSUN 202 CL jól adaptálható a gyorsan felmelegedő, száraz termőterületekreelsősorban i..

67,900Ft Nettó ár: 67,900Ft

Hysun 231 HO

Hysun 231 HO

HYSUN 231 HO kiváló alkalmazkodó- és stressztűrő képességminden termőhelyre, elsősorban..

69,900Ft Nettó ár: 69,900Ft

Tételek: 1 to 2 of 2 (1 Pages)